Cauta stire turism

  • Categorie


Avem autobuz turistic si la Brasov

romana english italiana deutsch espanol francaise magyar rusa
Categorie: Romania
Avem autobuz turistic si la Brasov
Din cate stim noi, la ora actuala exista autobuz turistic doar la Constanta si Bucuresti. Incepand cu data de 15 iunie 2018 avem si la Brasov!

Prima cursă pe linia „RAT turistic”. Biletul: 10 lei/zi, călătorii nelimitate, plus o premieră, se cumpără și de la șofer.

RATBV SA a pus vineri în circulaţie de astăzi, 15 iunie 2018, autobuzul turistic al Braşovului.

Traseu circular
Traseul, în lungime de 6,8 km/cursă, este unul circular şi are următoarea configuraţie: Livada Poştei – Strada Mureşenilor (Piaţa Sfatului) – Strada G. Bariţiu –Strada C. Brâncoveanu – Strada Prundului – Strada Poarta Schei – Strada N. Bălcescu – Strada C. Dobrogeanu Gherea – Aleea T. Brediceanu (Aleea de sub Tâmpa) – Strada C.

Dobrogeanu Gherea – Strada N. Bălcescu – Bulevardul 15 Noiembrie 1987 – Strada Agrişelor – Bulevardul Iuliu Maniu – Strada N. Iorga – Livada Poştei.

7 stații
Pe traseu sunt amenajate 7 staţii de îmbarcare/debarcare, respectiv Livada Poştei – Piaţa Sfatului - Piaţa Unirii (Prundului) – Liceul „Andrei Şaguna” – Aleea „Tiberiu
Brediceanu” – Star – Primărie.

Din oră în oră
Pentru cei ce doresc să admire oraşul sau să se deplaseze către obiectivele turistice vor fi efectuate un număr de 10 curse zilnic, inclusiv în zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale, cu plecări din Livada Poştei (peronul din faţa Casei Baiulescu) în intervalul orar 09.00 - 18.00, cu plecări la fiecare oră exactă (09.00, 10.00, 11.00...18.00).

Orarul de circulaţie poate fi consultat în toate staţiile de pe traseu şi pe site-ul www.ratbv.ro : https://www.ratbv.ro/afisaje/614-intors.html

Nu este valabil biletul RATBV obișnuit
„Unul dintre avantajele majore ale acestui tip de traseu/orar rezidă din faptul că dacă te dai jos într-o anumită staţie, după exact o oră îţi poţi continua călătoria cu autobuzul turistic din punctul la care s-a făcut coborârea. Tariful de călătorie este de 10 lei/zi, iar cu un bilet poţi efectua un număr nelimitat de călătorii într-o zi. Călătorii se pot urca şi coborî de câte ori doresc, de oriunde de pe traseu, dar numai în ziua pentru care au validat biletul. Biletul de călătorie se poate achiziţiona de la şofer sau de la casieriile din staţiile Livada Poştei şi Primărie şi este valabil doar pentru traseul turistic”, ne-a informat Silviu Ștefan, purtător de cuvânt RATBV.

Cum recunoști autobuzul
Autobuzul, dotat cu instalaţie de aer condiţionat şi sistem wi-fi este inscripţionat distinctiv şi va afişa pe tabela electronică mesajul „BUS TURISTIC”. În autobuz este montat un ecran LCD pe care rulează imagini şi informaţii scrise despre obiectivele turistice pe lângă care se trece, în limbile română, engleză şi franceză. Biletele vor fi validate la urcare şi îşi pierd valabilitatea la sfârşitul orarului de circulaţie al acelei zile.

De asemenea, în autobuz sunt amplasate şi mai multe suporturi în care sunt postate pliante cu informaţii pentru turişti.

Galerie poze
Data stire: 17 iunie 2018
Categorie: Romania
Autor: InfoTravelRomania
Sursa: Buna Ziua Brasov

Comentarii despre pagina: