Cauta stire turism

  • Categorie


Asociația Litoral Delta Dunării și-a încheiat activitatea

romana english italiana deutsch espanol francaise magyar rusa
Categorie: Evenimente
Asociația Litoral Delta Dunării și-a încheiat activitatea
Stimați colaboratori,

Asociația Litoral - Delta Dunării și-a încheiat activitatea, în urma deciziei unanime a membrilor săi, care, în urma apariției noului cadru legislativ în ceea ce privește înființarea organizațiilor de management al destinației, au decis retragerea din cadrul asociației, desființarea acesteia și concentrarea eforturilor pe edificarea unei Organizații de Management a destinației unitare Mamaia – Constanța, respectiv Tulcea – Delta Dunării, având la bază o strategie de turism elaborată la solicitarea Primăriei Constanța, respectiv Primaria si CJ Tulcea, în urma consultărilor cu toți cei interesați.

„În calitate de ultim președinte al Asociației Litoral - Delta Dunării, mulțumesc membrilor si membrilor parteneri ai asociatiei, operatorilor din turism pentru sprijinul financiar constant acordat, prin intermediul taxei de promovare, eforturilor de promovare a Litoralului românesc și a tărâmului unicat în Europa, Delta Dunării, chiar dacă mediul economic în care ei și-au desfășurat activitatea nu a fost întotdeauna prietenos, chiar dacă au fost ani în care politicile publice și-au pus amprenta asupra turismului de litoral si din Delta într-un mod neplăcut. Felicit pe toți cei care au rezistat și s-au dezvoltat în industria ospitalității de la malul românesc al Mării Negre si din Delta Dunarii și continuă să demonstreze capacitate de inovație în turism.
De asemenea, țin să mulțumesc partenerilor Asociației Litoral - Delta Dunării din spectrul administrației publice de la toate nivelurile, până la ministru, pentru deschiderea manifestată în sensul dialogului, precum și organizațiilor de promovare și dezvoltare a turismului în care asociația a susținut reprezentanți, pentru colaborarea excelentă în același scop comun.
Nu în ultimul rând, mulțumesc presei și new media pentru suportul acordat, de-a lungul acestor ani, activităților și evenimentelor organizate, finanțate și sprijinite de Asociația Litoral - Delta Dunării” - Cristian Bărhălescu

Din punct de vedere juridic, Asociația Litoral - Delta Dunării este, în acest moment, în lichidare judiciară.
.......................................


Ovidiu Oprea:
Am citit ieri cu toții comunicatul Asociației Litoral - Delta Dunării, care se anunță lichidarea judiciară a acesteia. Pentru că timp de aproape 7 ani am avut onoarea de a face parte din echipa de voluntari ai ALDD, (de fapt doar eu și doamna Corina Martin) țin cu tărie să evidențiez câteva dintre realizările asociației, care au condus la schimbarea în bine a imaginii stațiunii Mamaia și implicit a litoralului românesc și Deltei Dunării, în măsura în care acest lucru a depins de ALDD.
Iată ce s-a întâmplat în cei 10 ani, cât doamna Corina Martin a condus asociația...sper să le prind pe majoritatea, sigur au fost mai multe de care n-am cunoștință...
- S-au reunit 14 primarii si 2 Consilii Județene (Constanța și Tulcea), aeroport, patronatul ANAT si 3 patronate hoteliere ( doua infiintate chiar de Corina Martin)…,
- S-au adus 3 mari companii aeriene pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu, de unde in 2007 nu mai zburat NIMIC.
- Contracte incheiate cu companii aeriene direct din sediul As. Litoral - DD! Campanii de promovare care s-au derulat în spatele acestor contracte, lucruri care par simple dar care presupun un efort, înclusiv financiar, foarte mare și de durată.
- S-au reintrodus zborurile interne către destinațiile de pe litoralul românesc, după 25 DE ANI!!! Acesta a fost meritul ALDD în primul rând, deși mulți au încercat să confiște această realizare.
- S-au atras si PLĂTIT primele zboruri charter, dupa 25 de ani…….. In premiera, Tel Aviv - Constanta, care a crescut in fiecare an cu cate un zbor in plus pe saptamana. S-au platit campanie de publicitate in Israel pentru acest lucru…
- S-a dezvoltat turismul de croaziera in portul Constanta, care are sezonalitate mult mai mare decat cel de Litoral. S-a introdus prezenta Portului Constanta, in premiera, la târgurile specifice. Din păcate situația geo-politică nu a permis extinderea acestui proiect.
- S-a dezvoltat pentru prima data un program tip CITY BREAK LA CONSTANTA, cu intrare la principalele atracțiile turistice și prânz pescăresc la restaurante de profil.
- S-a dezvoltat baza de ghizi, transportatori, muzee, atractii, autoritati locale - impreuna pentru sustinere de incoming si croaziere, circuite si tururi locale. Au fost incluse în materialele de promovare pentru partenerii străini
- S-a dezvoltat primul produs tip Constanta City Pass
- S-au atras primele infotripuri cu agenti de turism si jurnalisti de travel straini - din tarile cu care ne-am conectat prin zboruri externe ( din 2007 si pana acum, 9 rute externe noi!)
- S-au atras piete "strategice" pentru turismul românesc - Parteneriat istoriic cu Rep Moldova si primele infotripuri catre destinatile cu grad crescut de interes
- Prima promovare de produs regional integrat DOBROGEA - pentru asta s-au unit cele doua judete ( Constanța si Tulcea)
- Cel mai mare infotrip de pe piata nationala - 600 de agenti romani si moldoveni!
- Primele filme oficiale de promovare Mamaia ( excelent rating!) si prima campanie oficiala de promovare
- Primele conferinte de presa externe cu prezentări de destinație către TO - s-au realizat cu ambasadele României - de ex la Haga, Bruxelles, Tel Aviv, Atena, Nicosia etc ( de fiecare dată când s-au introdus zboruri noi pentru o piață)
- Comunicare permanentă cu operatorii privati pe care ALDD i-a reprezentat
- Cele mai mari evenimente sportive sau artistice atrase catre Litoral - si mai ales Mamaia ( co-finantate direct de ALDD!!!)
- Introducerea unei Taxe publice locale - TAXA DE PROMOVARE MAMAIA - prima taxa publica gestionata de un ONG! Cu asta Asociația Litoral Delta Dunării a scris istorie, pentru ca s-a reusit apoi sa se multiplice modelul si către alte primării care administrează stațiuni turistice în Romania - acest lucru se realizează în continuare prin FAPT (Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România). Bani colectați de primării doar pentru dezvoltarea și promovarea turismului!!!
- Parteneriat constant cu autoritatile locale, până în momentul când elevii devin profesori. Dar și de atunci încolo, pentru că singura politică a ALDD a fost cea a dezvoltării și promovării turismului de la malul mării și Delta Dunării, ca profesioniști, indiferent de interesele apărute la un moment dat.
- Dezvoltarea de produse gastronomice locale specifice - festivaluri de peste si fructe de mare, pentru atragerea turiștilor interesați de această formă culinară a preparatelor pescărești.
- Sustinerea in premiera a sportivilor constanteni si a sportului la Constanta, prin evenimente si competitii care au promovat litoralul românesc
- Deschiderea sezonului estival pe litoral și în Delta Dunării și premierea celor mai etalonate unități de cazare din cele două zone.
- Permanent dialog în mass-media locală națională sau internațională, comunicate de presă, conferințe de presă, infotripuri pentru jurnaliștii locali, învitații la anumite evenimente de referință pentru sezonul estival.

Puține, multe...nu știu... Ceea ce știu este că s-a muncit pe brânci pentru fiecare turist român sau străin care a ajuns în vacanță pe litoralul românesc. Poate vor fi unii care vor găsi diferite carențe în munca echipei, însă ele întotdeuna vor exista, chiar și în echipe mult mai mari.
Îmi doresc ca de acum înăinte, să citesc lucruri de bine despre noul OMD Mamaia (de ce doar Mamaia și nu întregul litoral???) pentru că scopul fiecărui constănțean este atragerea de cât mai mulți turiști care să cheltuie cât mai mult.
Felicitări Corina Martin pentru tot ceea ce ai realizat din poziția de Președinte al Asociației Litoral Delta Dunării! Mă bucur că am făcut parte dintr-o echipă de profesioniști și am învățat de la cei mai buni!

________________

Corina Martin Facebook:

De acum inainte, ma voi uita cum incearca sa faca si altii ceea ce eu am facut si am predat deja, in mii de lectii, prin munca mea. Ne-a luat 10 ani sa intelegem ce face Corina Martin. De acum, unii o vor "copia". Acum incep sa stie si ei... Abia astept sa vad si eu.... ce si cat au inteles. Zece ani. Timp in care destui au aruncat cu pietre. Din ignoranta. Din prostie. Din necunoastere. Din rea vointa. Din invidie. Zece ani. Timp in care eu mi-am pierdut familia, copiii si viata personala, pentru ca am devenit "a tuturor si pentru toti. A Constantei. A Dobrogei".

Nu am ales niciodata sa ies in presa si sa vorbesc despre ce mi se intampla in viata personala in acesti 7 ani din urma...pentru ca ar fi insemnat sa aduc umbre si dungi urate imaginii si pozitiei mele de Promotor de Destinatie. Am ales sa raman o Doamna. Doamna Presedinte. Cea care face, cea care munceste, cea care construieste, cea care lupta, cea care reuseste, cea care invinge. Cum as fi aparut eu in fata oamenilor daca as fi venit sa spun cum m-a lasat pe strada fostul meu sot, cum mi-a luat copiii, cum m-a lasat fara nici un venit si fara casa si fara nici un fel de resurse, sau cum m-am luptat in acest timp sa-mi aduc copiii inapoi si sa am, in fiecare zi, ce sa le pun lor pe masa....cum as mai fi aparut eu a doua zi in presa sa zambesc, invincibila, vorbind despre MAMAIA...sau AVIOANE....sau DELTA DUNARII...si LITORAL? Voi m-ati mai fi crezut? Si atunci...nu as fi lovit eu in munca mea, pentru care am fost investita, 10 ani, cu increderea si votul membrilor nostri?! Eu am tacut. Si am muncit. Cu cat am suferit mai tare, am zambit si mai mult. Zambetul meu de astazi e desavarsirea suferintei personale prin care am trecut si trec in acesti ani. Nu stie nimeni ca stiu exact ce valoare are o moneda de 10 bani. Lumea imi stie numai zambetul...

Merg singura pe drumul meu si asta nu e deloc usor. Recunosc, noptile imi sunt cele mai grele. De aceea, de foarte multi ani, muncesc pana la epuizare.

Daca as fi cerut vreodata un singur leu pentru cat am muncit, as fi primit. Si astazi as fi cu adevarat milionara. Nu din ce crede lumea ca as avea (si nu am!), ci in realitate! Dar n-am cerut. Deci n-am primit. Si nu am luat.

De aceea stau cu tarie pe picioarele mele. Cu mintea mea. Pe munca mea. Cu sacrificiile mele. Cu viziunea si cu credinta mea. E adevarat, nu am avut niciodata si nu am carnet de partid. In nici un partid. Asta deranjeaza. Nu ofera siguranta....In plus...eu pot prea mult, fac prea multe, vorbesc prea bine...si am prea multa priza la public....Eu insa muncesc pentru politica turismului pentru Romania. Atat.

Cat despre simpatia si aprecierile pe care le primesc, tot mai mult si mai mult, ele imi sunt rasplata, ele imi sunt bucuria. Nici nu stiti voi, nici nu stiti…ca voi ma insotiti mereu pe drumul meu…

Am invatat in acest timp sa nu mint, sa nu insel, sa nu ravnesc la ce nu e al meu, sa cred in ce pot singura sa fac, sa privesc catre ingeri si-ntotdeauna catre Dumnezeu. De el, numai despre el, stiu sigur, foarte sigur, ca ma iubeste.

Sursa foto: fotograf Iulian Mila.

Data stire: 28 martie 2018
Categorie: Evenimente
Autor: InfoTravelRomania
Sursa: Asociatia Litoral-Delta Dunarii

Comentarii despre pagina: