Cauta eveniment turism

  • Categorie

  • Anul si luna
  • Tara

  • Oras
Cauta numai dupa organizator
Festivalul Medieval de la Suceava

Numar vizualizari: 5
Categorie eveniment: Festival medieval
Localitate: Suceava, judetul Suceava, Romania

Festivalul Medieval de la Suceava, cel mai mare din țarã, se internaționalizeazã. Vor veni și trupe din Italia, Ungaria, Ucraina sau Serbia anunțã Gheorghe Flutur.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, cã Festivalul de Artã Medievalã „Ștefan cel Mare și Sfânt” care se desfãșoarã în perioada 17-20 august la Cetatea de Scaun a Sucevei va avea dimensiune internaționalã și cã vor fi peste 500 de participanți din țarã, dar și din Italia, Ungaria, Ucraina sau Serbia.

„Am reușit sã-i dãm dimensiunea internaționalã acestui festival. Va fi cea mai consistentã ediție de pânã acum cu peste 500 de participanți. Acum se duc tratative cu reprezentanți din Ungaria, Serbia, Italia și Ucraina”, a spus Flutur.

El a anunțat cã vor fi spectacole de reconstituire a vieții medievale, cum ar fi încoronarea domnului Moldovei, învestirea Sfatului Domnesc, întoarcerea glorioasã din luptã a lui Ștefan cel Mare, dar și alte episoade ce se vor derula în Cetatea de Scaun, alãturi de jocuri cu foc, lasere, teatru de copii, lupte, teatru medieval.

„Dãm o importanțã foarte mare acestui eveniment care va fi cel mai mare festival din țarã și vrem sã îl internaționalizãm așa cum promiteam încã de anul trecut”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a estimat cã vor fi minim 15-16.000 de spectatori la acest festival.

Perioada: 17 august 2017 - 20 august 2017
Numar participanti: 15000
Organizator: Consiliul Judetean Suceava
Taxa de participare: fara taxa

Comentarii despre pagina: