Vacantele de vis se regasesc in ofertele TARGULUI de TURISM al ROMANIEI! 16-19 noiembrie, la Romexpo

 
= 1657

Editia de toamna a Targului de Turism al Romaniei (www.targuldeturism.ro) va avea loc intre 16 si 19 noiembrie 2017, in Pavilioanele C1, C2 si C3 ale Centrului Expozitional Romexpo.

Destinatii fascinante din Romania si strainatate se dezvaluie calatorilor, prin intermediul ofertelor prezentate in cadrul celei de-a 38-a editii a celui mai mare eveniment de turism din tara.

Manifestarea promoveaza cele mai avantajoase vacante de Craciun si Anul Nou, sejururi la schi, city-break-uri sau early booking pentru sejururi si excursii in sezonul primavara-vara 2018. Mii de pachete care vizeaza: turismul cultural, rural sau de business, cel de tratament, destinatiile exotice, croazierele si turismul de aventura se dezvaluie vizitatorilor pe parcursul celor patru zile de targ.

In acelasi timp, evenimentul devine pentru specialistii care activeaza in turism locul ideal pentru stabilirea si desfasurarea intalnirilor de afaceri, in scopul reinnoirii si fidelizarii relatiilor existente cu parteneri noi sau traditionali.

Peste 200 de agentii si tur-operatori vor expune pe o suprafata de 8000 de metri patrati si vor intampina vizitatorii cu:

pachete turistice avantajoase, potrivite oricarui buget sau tip de calatorie (recreationala, de afaceri, individuala, de grup, excursie sau sejur);

discount-uri considerabile aplicate pachetelor de calatorie catre destinatii exotice, fie cele frecventate des de romani, fie unele mai putin promovate si cunoscute de public;

gadget-uri si accesorii utile, unice, moderne si adaptabile, in functie de tipul si scopul calatoriilor;

oferte si evenimente de promovare a diferitelor destinatii romanesti, montane sau de pe litoralul Marii Negre, precum si a agroturismului romanesc;

asigurari de calatorie si alte servicii complementare: transport, bilete de calatorie etc.

 

Gradul de internationalizare a Targului de Turism al Romaniei – editia de toamna 2017 este de 15%, 13 tari promovandu-si la targ zonele si obiectivele turistice atractive: Austria, Bulgaria, Cuba, Grecia, Ungaria, Israel, Italia, Palestina, Polonia, Romania, Spania, Emiratele Arabe Unite, Ucraina.

Targul de Turism al Romaniei este organizat de Romexpo, bianual, primavara si toamna, impreuna cu Camerele de Comert si Industrie din Romania, in parteneriat strategic cu Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT ) si in parteneriat cu:

Organizatiei Patronale a Turismului Balnear din Romania (OPTBR), Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC).Pe urmele dictatorului. Oferte de cazare in vila lui Nicolae Ceausescu

La Targul de Turism al Romaniei sunt prezente centre culturale si turistice, care au ca obiectiv promovarea zonelor rurale din Romania, bogate in obiective de interes si revitalizarea traditiilor si mestesugurilor locale, atat pentru turistii romani, cat si pentru cei straini. Printre acestea se numara si Centrul de Informare si Promovare Turistica Dobrosloveni (judetul Olt) care vine la targ cu o oferta ce contine:

servicii de cazare in locatii exclusiviste precum fosta cabana a lui Nicolae Ceausescu (cabana Bulvanul), o oaza de liniste in mijlocul padurii Resca;

o varietate de produse gastronomice specifice zonei Olt precum: paine in test, ciorba de raci, salata de leurda, protap, ciolan cu fasole pe pirostrii sau placinta cu mere;

organizarea de vizite la situl arheologic Romula – Malva din satul Resca, un santier arheologic unde se pot vedea ruinele cetatii Romula – Malva, fosta capitala a Daciei Malvensis;

ansamblul folcloric si taraful Flori de Romanati;

prezentare de ii traditionale romanesti realizate de clasa de cusaturi a comunei Dobrosloveni.

 

Frumusetile culturale si turistice ale intregului judet romanatean sunt dezvaluite la Targul de Turism de centrul din Dobrosloveni impreuna cu institutiile culturale si cu primariile din Caracal, Draganesti-Olt si Corabia, pentru a promova patrimoniul la adevarata lui valoare.

 

Judetele Romaniei isi deschid portile prin oferte turistice foarte variate

Multe alte zone turistice din Romania sunt promovate la targ prin intermediul consiliilor judetene si locale, ai caror reprezentanti vor fi prezenti la standuri pe tot parcursul evenimentului, in Pavilionul C3. Publicul va avea ocazia de a afla informatii diverse despre: peisajele fascinante ale Romaniei, din toate regiunile tarii, despre orase si comune incarcate de istorie si de valori culturale artistice si gastronomice.

Targul de Turism devine astfel locul unde se imbina istoria, traditia si peisajele Romaniei, unde turismul rural vine la pachet cu cel ecologic si cultural.

Vizitatorii vor avea oportunitatea de a descoperi judetele, orasele si comunele emblematice ale tarii si punctele lor de interes turistic. Printre acestea, la Targul de Turism al Romaniei vor fi prezente:

judetul Mures, la al carui stand se va promova turismul cultural, balnear, verde si ecumenic in limbile romana, engleza si maghiara si un dvd de prezentare in sase limbi de circulatie internationala a punctelor turistice ale zonei

judetul Hunedoara, prin Agentia de Dezvoltare Economico-Sociala a judetului Hunedoara care promoveaza celor mai importante obiective: Castelul Corvinilor, Cetatea Devei, Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva, Biserica „Sfantul Nicolae” din Densus, Geoparcul Dinozaurilor Țara Hategului, Sarmizegetusa Regia, Muzeul Aurului Brad, Parcul National Retezat, Cetatea Malaiesti, Pestera Bolii, Baile Daco-Romane si Cascada Clocota de la Geoagiu etc;

municipiul Piatra-Neamt, „Coroana de Aur a Moldovei”, o destinatie turistica ideala pentru un city-break, prezinta prin reprezentantii primariei informatii despre obiectivele turistice sau gastronomia locala. De asemenea, la standul Piatra –Neamt se vor face cunoscute oferte de cazare, evenimente de sezon (Targul de Craciun) si alte atractii (partia de schi). Toate aceste elemente fac din Piatra-Neamt;

statiunile judetului Bacau (Slanic Moldova, Targu Ocna, Moinesti);

judetul Botosani;

municipiul Zalau, prin Centrul National de Informare si Promovare Turistica, pune in valoare obiectivele turistice locale din Zalau si Salaj. La targ vor avea loc programe artistice sustinute de Ansamblul Folcloric „Columna” al Casei Municipale de Cultura Zalau. Asociatia Amicii Muzeului in colaborare cu Muzeul de Istorie si Arta Zalau vor prezenta momente de reconstituiri istorice, demonstratii de lupta si vor face cunoscut Festivalul Roman Zalau – Porolissum;

orasul Techirghiol, a carui principala atractie este Sanatoriul Balnear si de Recuperare. Pe langa beneficiile pe care un sejur in acesta le aduce asupra sanatatii, statiunea Techirghiol vine in intampinarea turistilor cu prezentarea unor obiective precum gradina botanica a orasului, promotii si gratuitati la festivalurile oferite de consiliul local si primarie.

Bulgaria, Palestina si Cuba, participari oficiale

La Targul de Turism al Romaniei, vizitatorii vor face un adevarat tur pe toate continentele, timp de patru zile avand ocazia sa se informeze si sa aleaga vacante si calatorii potrivite bugetului si stilului de viata pe care-l au. La eveniment se vor oferta atat destinatii binecunoscute precum: Grecia, Turcia, Bulgaria, Austria, Italia, Spania, Franta, Marea Britanie, cat si oferte catre destinatii exotice: Mauritius, Maldive, Caraibe, Malta, Canare, Madagascar, Reunion, Singapore, Seychelles etc.

De la targ nu lipseste turismul de aventura, ofertele in cazul acestuia fiind adresate grupurilor intre 6 si 10 persoane, spre destinatii necunoscute sau inaccesibile turistilor de masa. Printre aventurile oferite curajosilor de catre Extreme Travel se numara cele in Africa Australa (circuit prin Namibia, Botswana si Zimbabwe), in Caraibe (circuit in Trinidad & Tobago si St. Lucia) sau in Madagascar.

Cuba, Palestina si Bulgaria vin cu oferte speciale pentru turisti si calatori, fiind tari care au statutul de participanti oficiali ai evenimentului.

Vacante cu discount-uri semnificative
Targul de Turism al Romaniei este perioada in care vacantele se oferteaza la costuri foarte avantajoase fata de alte perioade ale anului, atat in privinta transporturilor, cat si a cazarilor. Companiile si agentiile de transport vin cu nenumarate bonusuri, carduri de fidelitate si aplicatii web care sa ofere publicului accesul la vacante potrivite scopului si bugetului calatoriei fiecaruia.

Tur-operatori de prestigiu din Italia si Spania, primele participari la Targul de Turism al Romaniei
Pe parcursul zilelor de eveniment se remarca: participarea in premiera a tur-operatorului spaniol Jolidey. Acesta promoveaza vacante in insulele: Maldive, Mauritius si Caraibe, la cele mai avantajoase preturi de pe piata, incluzand servicii complete: tururi cu ghid in limba romana, companie aeriana proprie, hoteluri proprii.

participarea in premiera a tur-operatorului Maremania, cu oferte ce cuprind cele mai bune servicii si resort-uri pe destinatia Sardinia. Compania reprezinta un punct de referinta pentru toti operatorii specializati in vacante de lux in Sardinia.

ofertele de Revelion 2018 in Malta, promovate de Malta Travel, la care cei interesati au acces chiar si prin inscrieri timpurii (early booking), avand parte de cazare si mic dejun pentru 5 nopti, pornind de la 460 de euro/persoana.

pachetele turistice cu destinatia Iordania, promovate de Movenpick Travel si care cuprind: oferte speciale de Revelion 2018 si sejururi low-cost la Marea Rosie (Aqaba, Iordania), cu preturi incepand de la 285 eur/persoana.

pachetele charter 2018 (reduceri de tip smart early booking) in: Antalya, Grecia, Tunisia, Egipt, ofertate de tur-operatorul Kusadasi, care vine la targ si cu oferte de Revelion 2018 in: Antalya, Dubai, Egipt.

ofertele agentiei Neotour, ce cuprind:
– sejururi la ski, petreceri de Craciun si Revelion;
– early-booking, intre 10% si 35%, pentru ofertele de vara in statiunea Nei Pori (Grecia), cu preturi pornind de la 95 de euro/persoana;
– oferte pentru petrecerea sarbatorilor de iarna (de la 177 de euro/persoana) si a celor pascale (de la 112 euro/persoana) in Bulgaria.
– city-break-uri la preturi avantajoase in: Barcelona, Roma, Londra si Istanbul

Neotour ofera posibilitatea vizitatorilor Targului de Turism al Romaniei de a participa la o tombola, unde pot castiga: 1 sejur de 7 nopti in Nei Pori (Grecia), pentru 2 persoane si 1 weekend (2 nopti) la Tohanu Nou (zona Bran), pentru 2 persoane, in camera dubla cu mic dejun inclus.

programe fly & drive in Statele Unite, city break-uri, sejururi pentru seniori, circuite pe toate continentele, ofertate de agentia Amaryllis;

circuite in: Franta (Provence-Languedoc), Italia (Puglia traditionala, peninsula Salento, Toscana-Cinque Terre, Ischia-Amalfi, Venetia), Macedonia-Serbia si sejururi: Albania, Portugalia (Madeira, Lisabona) etc., toate oferite de TOTAL REISEN & JAGD;

oferte ale companiilor de transport:

CFR Calatori are pe parcursul zilelor de targ:

45% reducere la biletele de tren in trafic intern, emise la standul CFR Calatori, pentru trenurile cu regim de rezervare;

vouchere care ofera 45% reducere la cumpararea biletelor de tren, valabile pana la data de 15.12.2017 (biletele pot fi valabile pana la data de 14 ianuarie 2018);

– Nou!!! din 16 noiembrie 2017, intra pe piata Cardul TrenPlus GOLD (250 de lei), pe baza caruia se pot achizitiona bilete de tren timp de 1 an cu 40% reducere;

– promotia Interrail, pentru calatoria cu trenul in Europa. Pana la data de 31 decembrie 2017, calatorii pot beneficia de 15% reducere la: pass-urile Interrail Global si la unele pass-uri One Country;

– reduceri la Trenurile Zapezii;

– alte oferte pentru calatoria cu trenul in Romania si in Europa;

– pentru agentiile de turism autorizate cavanzatori de bilete CFR Calatori se acorda comisioane de pana la 8%, in functie de volumul vanzarilor.

Compania Blue Air va fi prezenta la eveniment cu un stand de prezentare a serviciilor si a pachetelor atractive pregatite atat pentru agentiile de turism, cat si pentru clientii directi.

TAROM Tours vine pe parcursul zilelor de targ:

– reduceri tarifare pe cursele interne si externe;
– un numar mare de vouchere pentru viitorii pasageri, precum si pachete turistice.
– oferte pentru pietele de Craciun din marile orase europene, printre care se numara:

AMMAN – de la 225 Euro (3 nopti), AMSTERDAM – de la 235 Euro (2 nopti),

BARCELONA – de la 264 Euro (2 nopti), BEIRUT- de la 230 Euro (3 nopti), BELGRAD – de la 161 Euro (2 nopti), BUDAPESTA – de la 179 Euro (2 nopti), HAMBURG – de la 248 Euro ( 2 nopti), LARNACA – de la 204 Euro (3 nopti), LONDRA – de la 219 Euro ( 2 nopti), MADRID – de la 238 Euro ( 2 nopti), MUNCHEN – de la 268 Euro (2 nopti), NISA – de la 255 Euro (3 nopti), PARIS – de la 265 Euro (2 nopti), PRAGA – de la 166 Euro (2 nopti), ROMA – de la 179 Euro ( 2 nopti), SALONIC – de la 180 Euro (2 nopti).

– ofertele speciale pentru petrecerea REVELIONULUI 2018 cu TAROM Tours, dintre care se pot aminti:

AMSTERDAM – 4 nopti, pornind de la 375 euro/persoana;
ATENA – 4 nopti (29 decembrie 2017 – 2 ianuarie 2018), de la 151 euro/persoana;
ISTANBUL – 4 nopti (29 decembrie 2017 – 2 ianuarie 2018), de la 191 euro/persoana;
PARIS – 4 nopti (29 decembrie 2017–2 ianuarie 2018), de la 336 euro/persoana Etc.

Accesorii de calatorie si servicii conexe in sprijinul turistilor

Vizitatorii Targului de Turism pot achizitiona la preturi speciale: bagaje, accesorii pentru bagaje, cadouri pentru pasionatii de travel, huse pentru bagaje si electronica de voiaj.

De la targ nu lipsesc companiile care ofera produse si servicii conexe turismului, acelea care asigura calatorilor confortul de care au nevoie pe parcursul oricarui tip de sejur sau excursie: servicii de inchiriere transport rutier, asigurari de calatorie, soft-uri destinate facilitarii relatiilor dintre tur-operatori, agentii si clienti etc.

Turismul social, consiliere pentru un turism de calitate si alte teme de dezbatere, in conferintele Targului de Turism al Romaniei

In perioada 16-19 noiembrie, pe parcursul celui mai important eveniment de turism al toamnei, are loc o serie de activitati conexe (conferinte, seminarii, ateliere) care aduc in prim-plan teme cu privire la dezvoltarea turismului de calitate, cel verde, sustenabilitatea in turism sau ce inseamna turismul social.

Printre aceste manifestari se numara:

conferinta „Colaborarea sectorului privat si a autoritatilor locale pentru un turism balnear de calitate” sustinuta de OPTBR, vineri, 17 noiembrie, orele 11:00-14:00, Sala Balcescu Romexpo;

conferintele sustinute de Asociatia Ecologica Turism Verde, vineri si sambata, 17 – 18 noiembrie, in Centrul de Presa Romexpo, dupa cum urmeaza:

Vineri, 17 noiembrie:
14.00 – 14.50 – Semnificatia Anului 2017 dedicat de ONU si OMT (Organizatia Mondiala a Turismului) manifestarilor internationale ale turismului pentru dezvoltare durabila;

15.00 – 15.50 – Implicare sociala in turism. Hotelul in folosul comunitatilor defavorizate. Prezentarea conceptului “Hoteldon Foodrive”.

16.00 – 17.00 – Conferinta “Veganism si/sau vegetarism si turism”. Dezvoltarea tururilor vegetariene (green food) in Romania, urmata de prezentare si degustare „green veggy”, cu produse raw-vegane, vegane si vegetariene.

Sambata, 18 noiembrie:
12.00 – 12.50 “Turismul verde in Carpati, in lumina Conferintei a V-a a Conventiei Carpatice”;

Academia de Studii Economice va organiza in cadrul Targului de Turism, joi, 16 noiembrie, de la ora 14.30, in sala M. Sadoveanu – Romexpo, conferinta „Educatie in ospitalitate”, axata pe:

Scoala de arta vinului – Blaj-Jidvei 2017;

Programul Postuniveristar ASE – EHL – Management strategic in industria ospitalitatii;
Ospitalitatea in Tunisia;

Exercitiu practic de prezentare si servire a vinului.

Printre activitatile conexe desfasurate pe parcursul Targului de Turism se numara si conferintele si seminariile pe tematica „turismul spiritual”. Acestea sunt sustinute de psihoterapeuti si specialisti in dezvoltare personala, dintre ele remarcandu-se cele desfasurate in pavilionul C1 (standul nr. 24) si sustinute de Radio Gaia:

Vineri, 17 noiembrie:

14.00 – Interviu cu Raluca Costache (doctor si psihoterapeut). Dieta cu sucuri si apa, traditii de prin lume;
15.00 – Claudia Jimeno (specialist in dezvoltare personala si comunicare), Scufunda-te in oceanul frumusetii eterne (Thassos – o reflectie a inimii tale);
17.00 – Interviu cu Raluca Costache (medic si psihoterapeut): Imi explorez si controlez greutatea – Nimanui nu ii place sa piarda! (O retragere speciala la Bran).

Programul complet al activitatilor conexe din cadrul Targului de Turism al Romaniei se regaseste pe http://www.targuldeturism.ro/manifestari-conexe

Program de vizitare Targul de Turism al Romaniei:
16 – 18 noiembrie (joi-sambata), intre orele 10.00 si 18.00
19 noiembrie (duminica), intre orele 10.00 si 16.00

Acces:
Bilet intrare adulti/studenti: 10 lei/zi
Intrare gratuita: copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilitati si persoanele institutionalizate

Loc de desfasurare: pavilioanele C1, C2, C3
C1 – agentii de turism si tour-operatori
C2 – agentii de turism si participari oficiale internationale din: Bulgaria, Palestina, Cuba
C3 – evenimente si standuri de promovare a zonelor turistice din Romania, cu participarea oficialitatilor si administratiilor turistice locale si regionale. Astfel, in acest pavilion se regasesc standul Ministerului Turismului, standurile partenerilor Targului de Turism al Romaniei: ANAT, OPTBR, FPTR si ANTREC, dar si cele ale oficiilor turistice locale, regionale si nationale care promoveaza atractii si zone cu un dezvoltat si promitator potential turistic.

Zone turistice din Romania, reprezentate la Targul de Turism al Romaniei 2017 – editia de toamna, prin prezenta reprezentantilor consiliilor judetene: Alba, Arges, Bacau, Bihor, Brasov, Caracal, Dambovita, Gorj, Hunedoara, Ialomita, Maramures, Mures, Neamt, Sibiu, Suceava, Timisoara, Valcea, Vaslui.

Orasele care isi prezinta oferta turistica: Baile Olanesti, Baile Tusnad, Botosani, Bucuresti, Buzias, Calimanesti, Corabia, Covasna, Draganesti-Olt, Govora, Hunedoara, Husi, Mangalia, Panciu, Piatra Neamt, Sibiu, Slanic Moldova, Techirghiol, Zalau.

Comune: Aroneanu, Cetateni, Frumusita, Dobrosloveni, Dranceni, Moreni, Novaci, Tatarusi, Trifesti, Tupilati, Turia.

Alte informatii despre eveniment, pot fi obtinute prin intermediul: www.targuldeturism.ro

ttr@romexpo.ro

Targul de Turism al Romaniei Romexpo
In perioada 16-19 noiembrie a.c, concomitent cu Targul de Turism al Romaniei, in Centrul Expozitional Romexpo, au loc:
ROMHOTEL (www.romhotel.ro) – Expozitie internationala de echipamente, mobilier si dotari pentru hoteluri si restaurante (pavilion C5-C6);

MODEXPO (www.modexpo.ro) – Expozitie internationala de tesaturi textile, imbracaminte, pielarie, blanarie, incaltaminte si marochinarie, accesorii (pavilion C4).

InfoTravelRomania.ro

Cine suntem si ce facem? Suntem un portal de turism ce prezinta piata turistica din Romania. Facem promovare online pentru orice companie din turism. Lansat in 18 iunie 2002, ajunge intr-un an in primile 5 portaluri de turism din Romania. Reusim sa ne pastram in top 15 de 15 ani de zile. Avem o medie de 2.500 de vizitatori unici/zi (aprilie - august ajunge chiar la 4.000 de vizitatori unici/zi). Din martie 2011 avem si acest blog care a depasit deja 2.500 de articole scrise.

You may also like...

litoral 2015 Grecia, litoral 2015 Romania, litoral 2015 Bulgaria