Cum era acum 20 ani? RITS 1996 primul mare targ de turism din Romania

 
= 985
Cum era acum 20 ani? RITS 1996 – primul mare targ de turism din Romania. Cine isi mai aduce aminte?
 • Agentia de turism Christian Tour nu exista, era un club montan (mi-au ramas in minte afisele alb-negru de pe stalpi). Agentia de turism a aparut in 1997 intr-o casa vis-a-vis de Facultatea de Drept.
 • Paralela 45 era un copil de 6 ani, domnul Burcea la fel de activ si de glumet.
 • Generali Asigurari se numea RAI 🙂
 • Eurolines se numea Touring Europa Bus, unde Danut Tanase era director de transport. Aveau 3-4 autocare.
 • Reclama se facea cu hartii in geam, fluturasi in parcari, la radio sau prin reviste print: Turism Magazin unde eu eram unul dintre redactori si fotograf, Romania Pitoreasca etc. Marii jurnalisti de turism erau: Mircea Caster de la Capital, Mugur Istode de la Turism Magazin, Anda Raicu si Mihai Ogrinji de la Romania Pitoreasca. Marian Constantinescu 1 an mai tarziu. Bloggerii apar peste 15 ani.
 • Show-ul era o hora cu tarani, facuta la standul ANTREC (doamna Maria Stoian fondatorul ANTREC a fost primul om din Romania care ne-a invatat sa facem show la un targ de turism); dan-agathon
 • TTR nu exista, dar ROMEXPO da. Targul de turism al Romaniei a fost inventat mai tarziu.
 • Standurile erau foarte mici 6-8 mp, destul de golase. Nu exista conceptul de stand amenajat.
 • Internetul nu exista, era doar un vis. Apare in Romania prin 1999.
 • DSLR-ul nu exista, pozele se faceau pe rola de film (25-30 pozitii apoi mergeai la magazinul Unirii sa le developezi). Nu cred ca mai am role de atunci, poate aruncate prin pod.
 • Traian Badulescu era un student timid sub aripa domnului Marian Constantinescu. Un an mai tarziu apare cel mai tare ziar de turism din Romania „Saptamana turistica” - primul numar sambata 20 septembrie 1997. Ne cunoastem de 20 ani.
 • Vedete pe vreme aceea nu prea erau, dar se faceau remarcati: Dan Matei Agathon ministrul turismului, Maria Stoian presedinte fondator ANTREC, Dragos Raducan - secretar general FPTR si manager Magest Turism, Gheorghe Fodoreanu cu Visit Romania, Mihai Rajnita – secretar general FIHR, Dragos Anastasiu mult mai tanar decat acum cu o chica la spate si parul periuta – presedinte Touring Europa Bus, Adrian Voican de la Bibi Touring, Paul Marasoiu – presedinte RCB Romanian Convention Birou, Radu Cimponeriu - RCB, Marcel Badescu de la Nova Travel, doamna Luci Morariu – Eximtur, Marian Cojarescu, Petre Balas. Pe dna Corina Martin am cunoscut-o cativa ani mai tarziu, cand a devenit presedinte ANAT Sud-Est. Cine isi mai aduce aminte de dl.Andrei Robotin, fost Secretar General ANAT ? Acum ne vedem in fiecare dimineata, pentru ca ne ducem copii la aceiasi scoala.
 • Firme expozante imi amintesc: Malta Travel care a venit cu o barca la targ (a facut o mare impresie), ANTREC, Eximtur, Rai Asigurari, ANAT, Touring Europabus, Paralela 45, Nova Travel, Mareea era o agentie mica prin orasul Deva (agentia Vacanta functiona foarte bine), Cocktail se numea Prompt Service, Croaziere. Net era un bebe nou nascut, undeva prin Cluj in 2007 (agentia se numea Office Travel). Cred ca in total erau 35-40 de expozanti. Vilextur era o firma transport autocare in Valcea, 10 ani mai tarziu apare Vilextur Travel, botezata ulterior Hello Holidays. Kusadasi era o agentie mica intr-o garsoniera, Marshal Turism era o agentie importanta cu sediul la Unirii.
 • Eu eram student anul IV si InfoTravelRomania.ro era doar o idee in capul meu, nascuta la acest targ.
Articol scris de Petre Dordea

InfoTravelRomania.ro

Cine suntem si ce facem? Suntem un portal de turism ce prezinta piata turistica din Romania. Facem promovare online pentru orice companie din turism. Lansat in 18 iunie 2002, ajunge intr-un an in primile 5 portaluri de turism din Romania. Reusim sa ne pastram in top 15 de 15 ani de zile. Avem o medie de 2.500 de vizitatori unici/zi (aprilie - august ajunge chiar la 4.000 de vizitatori unici/zi). Din martie 2011 avem si acest blog care a depasit deja 2.500 de articole scrise.

You may also like...

litoral 2015 Grecia, litoral 2015 Romania, litoral 2015 Bulgaria