Campionatul Mondial de Snooker – IBSF, Under 21 17 – 26 iulie 2015

  • Snooker 1
  • Snooker 2
  • Campionatul-Mondial-de-Snooker-2015
  • Campionatul-Mondial-de-Snooker-2015-2
  • Campionatul-Mondial-de-Snooker-2015-3
  • Campionatul-Mondial-de-Snooker-2015-4
  • Campionatul-Mondial-de-Snooker-2015-5
  • Campionatul-Mondial-de-Snooker-2015-6
  • Campionatul-Mondial-de-Snooker-2015-7
  • Campionatul-Mondial-de-Snooker-2015-8
  • Campionatul-Mondial-de-Snooker-2015-9
  • Campionatul-Mondial-de-Snooker-2015-10
  • Campionatul-Mondial-de-Snooker-2015-11
  • Campionatul-Mondial-de-Snooker-2015-12
  • Campionatul-Mondial-de-Snooker-2015-13
  • Campionatul-Mondial-de-Snooker-2015-14
 
= 1728

Sumar
Perioada: 17 – 26 iulie 2015. Intrarea este libera pentru public!
Locatie: Hotel Caro, Bucureşti
Organizatori: Federaţia Română de Snooker, Innovation Travel şi IBSF – Federaţia Internaţională de Biliard şi Snooker.
Numar de participanti: Peste 200 de participanţi, arbitri, oficiali şi însoţitori din Europa vor vizita Capitala şi împrejurimile acesteia (din peste 50 de tari).

Campionatului Mondial de Snooker – IBSF, Under 21  17 – 26 iulie 2015
Hotel Caro, Bucureşti
– Peste 200 de participanţi, arbitri, oficiali şi însoţitori din Europa vor vizita Capitala şi împrejurimile acesteia –
Snooker 1
conferinta de presa – 4 martie 2015
Snooker 2

Federaţia Română de Snooker, Innovation Travel şi IBSF – Federaţia Internaţională de Biliard şi Snooker vor organiza, la Complexul Hotelier Caro din Bucureşti, Campionatul Mondial de Snooker – IBSF, Under 21. Evenimentul va avea loc între 17 şi 26 iulie 2015, la hotelul Caro din Bucureşti, devenit deja partener tradiţional al snooker-ului românesc şi unul dintre susţinătorii Federaţiei Române de Snooker.

Evenimentul va reuni circa 150 de participanţi la cele două categorii, feminin şi masculin, din peste 50 de ţări (Australia, SUA, Brazilia, Canada, Austria, Elveţia, Belgia, Olanda, Danemarca, Suedia, Finlanda, Norvegia, Anglia, Irlanda, Irlanda de Nord, Tara Galilor, Scotia, Franţa, Germania, Letonia, Lituania, Estonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Serbia, Croația, Grecia, Cipru, Turcia, Spania, Portugalia, Ucraina, Bulgaria, Polonia, Rusia,  Iran, Israel, India, Japonia, Pakistan, China, Hong Kong, Mongolia, Egipt, Africa de Sud, Singapore, Coreea de Sud, Thailanda, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Australia, Noua Zeelanda etc.).

Alături de aceştia, în Bucureşti se vor afla şi 26 de arbitri internaţionali de snooker. De asemenea, participanţii juniori vor fi însoţiţi de părinţi sau rude. Campionatul va fi deschis publicului. Campionatul Mondial de Snooker va avea şi o importanţă turistică, iar cei aproape 200 de participanţi şi suporteri vor avea ocazia de a se familiariza cu Bucureştiul şi cu împrejurimile sale.

„Este primul campionat mondial de snooker U21 organizat în România şi, pe de altă parte, al doilea campionat mondial de snooker U21 organizat în Europa în ultimii 10 ani, ultimul fiind organizat în anul 2010 in Irlanda. Experienţa noastră în organizarea a patru campionate europene de snooker în România, în 2006, la Constanţa, respectiv în 2010 şi în 2014 (dublu campionat), în Bucureşti, a constituit pentru noi o importantă carte de vizită. Este o dovadă de potenţialitate şi indică o încredere pe care ne-o acordă şi federaţia mondială de profil. Rezultatele noastre, obţinute în special începând cu 2007, anul înfiinţării Federaţiei Române de Snooker, alături de evaluările la care am fost supuşi de către organizaţia europeană, denotă faptul că suntem validaţi din punct de vedere al potenţialului la standardele internaţionale de a organiza un astfel de eveniment. Ţara organizatoare are ocazia de a aduce un număr semnificativ de jucători în acest turneu, iar, pe de altă parte, pe plan naţional creşte vizibilitatea publică a snooker-ului. Hotelul Caro, deja gazdă tradiţională în organizarea unui astfel de campionat, reprezintă, în opinia mea, un loc în rezonanţă cu principiul snooker-ului, care este un joc elitist, nu de masă”, a precizat Francisc Tobă, preşedintele Federaţiei Române de Snooker.

“Juniorii promit cel mai mult în competiţiile naţionale de snooker şi nu numai. Poate că ei aplică cel mai mult principiile disciplină, educaţie şi muncă, exact în această ordine. Anul trecut, snooker-ul românesc a mai stabilit un record: 57 de break-uri de peste 50 de puncte, dintre care 32 au fost realizate de Andrei Orzan, recordul său şi, în acelaşi timp, recordul românesc fiind de 92 de puncte, in turneele oficiale. Acum două săptămâni, mai exact pe 17 februarie, Andrei Orzan a realizat un break de 135 puncte într-un joc de antrenament în compania juniorului Teaca Theodor.

Consider această performanţă una deosebită. Din punct de vedere tehnic Andrei a demonstrat că are statut de semiprofesionist, să spunem. Cred că dacă Federaţia Română de Snooker şi partenerii acesteia vor găsi resursele financiare de a susţine participarea lui Andrei Orzan şi a altor câţiva juniori de perspectivă, la concursurile de anvergură, vom realiza obiectivul de a avea un Român în Main Tour mai devreme decât se aşteaptă unii.

Sunt sigur că sportivii ce vor reprezenta România la Campionatul Mondial de Tineret vor avea o prestaţie onorabilă, luptând pentru obţinerea unor  poziţii cât mai bune în clasamentul final”, subliniază Dragoş Cozmaciuc, antrenor federal în cadrul Federaţiei Române de Snooker.

Snooker-ul este una dintre cele trei discipline (pool, carom si snooker) din familia biliardului şi aniversează în acest an 140 de ani de la apariţie. Îşi are originea în biliardul englezesc, apărut în urmă cu peste 300 de ani. Snooker este practic ”nepotul” biliardului englezesc, apărând în 1875 ca urmare a unei extensii a celor trei bile, albă, galbenă şi roşie, care făceau obiectul de activitate al biliardului englezesc. Astfel Sir Chamberlain a adăugat încă 14 bile roşii şi încă cinci colorate, la cea galbenă, ajungând astfel la forma actuală denumită snooker.

Federaţia Internaţională de Biliard şi Snooker, IBSF a fost înfiinţată, în actuala formă, în 1973, după ce în 1971 era înfiinţat Consiliul Mondial al Biliardului şi Snooker-ului. Din 2013, sediul central al organizaţiei este în Dubai (Emiratele Arabe Unite).

„Vom încerca să punem în prin plan potenţialul turistic al oraşului Bucureşti. Anul trecut, participanţii la dublul Campionat European organizat în Bucureşti ne-au oferit un
feed-back foarte bun privind Capitala României, astfel că ne-am hotărât ca în acest an să propunem mai multe opţiuni turistice tinerilor participanţi, dar şi însoţitorilor, arbitrilor şi suporterilor veniţi din toată lumea. De asemenea, vom dori să aflăm de la cât mai mulţi participanţi opiniile lor în privinţa Capitalei, pentru a pregăti, pe viitor, produse turistice surpriză”, a declarat Raluca Repanovici, managing partner Innovation Travel.  

Despre Federaţia Română de Snooker

Federaţia Română de Snooker a fost înfiinţată in anul 2007. Inaugurarea Centrului National de Snooker, în decembrie 2007, a însemnat o nouă perspectivă în dimensiunea reală a obţinerii performanţei sportive în disciplina snooker. Odată cu înfiinţarea Federaţiei Române de Snooker şi a Centrului Naţional de Snooker s-au creat condiţiile optime pentru selecţie, iniţiere şi pregătire, în vederea obţinerii marii performanţe. Conducerea F. R. Snooker formată din Francisc Tobă, preşedinte, Bogdan Gamaleţ, vicepreşedinte, Constantin Paraschivescu, secretar general, Dragoş Cozmaciuc, antrenor federal, Daniela Coman, Gabriela Barbu şi Marcel Bera, membri ai biroului federal, au desfăşurat continuu o activitate eficientă şi susţinută în vederea asigurării condiţiilor optime de antrenament şi participare la calendarul intern şi internaţional. Dovada o reprezintă numărul mare de copii, juniori şi tineri formaţi la Centrul National de Snooker care au obţinut rezultate deosebite la Campionatele Naţionale desfăşurate în toţi aceşti ani.  Federaţia Română de Snooker a organizat, până în prezent, 4 campionate europene în România şi respectă un calendar anual competiţional strict şi foarte serios. Zece etape de Campionat National la categoriile Juniori, Tineret, Ladies, Masters si Men (doua divizii – Liga Naţională, formată din 24 de sportivi, şi divizia secundă – turneu open)   În prezent, F.R. Snooker are peste 350 sportivi legitimaţi la cele 17 cluburi afiliate. Obiectivul F. R. Snooker este acela de a promova un sportiv în circuitul profesionist.

Despre Innovation Travel

Innovation Travel este o agenţie de turism, de evenimente şi de PR. Împreună cu Federaţia Română de Snooker şi cu Asociaţia Europeană de Snooker şi Biliard, Innovation Travel a organizat, în martie 2014, un dublu campionat european de snooker, Under 21 şi Women, Men & Masters echipe seniori, la hotelul Caro din Bucureşti. De asemenea, printre alte evenimente organizate de Innovation Travel se numără Incoming Romania Travel Forum (2014), Conferinţa „Dunărea – Comoara turistică a Europei”, Forumul bilateral Bucureşti – Shenzhen (China), „Prietenii Atlantykron” etc.

Despre hotel Caro

Complexul Hotelier Caro – partener al Federaţiei Române de Snooker, gazdă a două competiţii de snooker internaţionale, în anul 2014. Hotelurile Caro din Bucureşti, sunt cunoscute pentru zona liniştită în care sunt amplasate, pentru facilităţile moderne şi serviciile de calitate pe care le oferă. Cele 3 structuri ale complexului hotelier, situat pe str. Barbu Văcărescu, oferă oaspeţilor săi 188 camere confortabile, un club de fitness şi piscină din lanţul Club Moving Romania, două restaurante cu o capacitate de peste 300 de locuri, un lobby bar precum şi 1050 de locuri dedicate organizării de evenimente precum conferinţe, nunţi sau acţiuni în aer liber.

InfoTravelRomania.ro

Cine suntem si ce facem? Suntem un portal de turism ce prezinta piata turistica din Romania. Facem promovare online pentru orice companie din turism. Lansat in 18 iunie 2002, ajunge intr-un an in primile 5 portaluri de turism din Romania. Reusim sa ne pastram in top 15 de 15 ani de zile. Avem o medie de 2.500 de vizitatori unici/zi (aprilie - august ajunge chiar la 4.000 de vizitatori unici/zi). Din martie 2011 avem si acest blog care a depasit deja 2.500 de articole scrise.

You may also like...

litoral 2015 Grecia, litoral 2015 Romania, litoral 2015 Bulgaria