Reducerea TVA la pachetele turistice, o hotărâre istorică pentru turismul românesc

  • hotel-belvedere-8173
    Hotel Belvedere 3* din Predeal
 
= 1274

Președinte ANAT: Reducerea TVA la pachetele turistice, o hotărâre istorică pentru turismul românesc

Vă trimitem un comentariu al președintelui ANAT după apariția știrii că autoritățile de la București au convins delegația FMI și a Comisiei Europene că trebuie redusă cota TVA pentru pachetele turistice.

“Din câte știm noi, și din cererile formulate în mod repetat de patronatele din turism, în mod deosebit de ANAT și FPTR, cota de 9% TVA se dorește a fi aplicată la toate pachetele de servicii care includ cazare și diverse variante de masă, alături de cazare, vândute turiștilor sub formă de pachet, inclusiv pachet de cazare cu all inclusive, așa cum a comunicat azi prim-ministrul Victor Ponta.

Hotel Belvedere 3* din Predeal

Hotel Belvedere 3* din Predeal

O asemenea hotărâre este una istorică pentru turismul românesc, cu atât mai mult cu cât cota redusă de TVA este deja aplicată în foarte multe țări membre ale Uniunii Europene, concurente cu România pe piața turistică internațională la acest tip de pachete.

Apreciem contribuția esențială a inițiatorului acestei măsuri, care presupunem că este ministrul responsabil pentru turism, Florin Jianu, dar și capacitatea de negociere a responsabililor Ministerului Finanțelor Publice în relația cu organismele financiare internaționale care trebuiau să accepte un astfel de tratament fiscal.

Patronatele din turism au convingerea că fără implicarea directă a premierului Victor Ponta nu ar fi fost posibil un asemenea rezultat cu efecte directe și indirecte în asigurarea sustenabilității industriei turistice românești.

Ne exprimăm speranța și încrederea că după acest mare succes, până la finele acestui an, Guvernul Ponta va fi în măsură să marcheze și un al doilea succes foarte important pentru turismul românesc, respectiv să pună în aplicare Legea voucherelor de vacanță începând cu data de 1 ianuarie 2015″.

Lucia Nora Morariu,
Președinte ANAT și EXIMTUR
___________________________________________________________________
FPTR susține si promovează reducerea privind taxa pe valoare adăugată de 9% la pachetele turistice

Astăzi, 9 decembrie 2014, potrivit declarațiilor domnului premier Victor Ponta, va intra în vigoare începand cu anul 2015, ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru completarea articolului 2 din Ordonanța  Guvernului nr. 58/1998,  privind aplicarea cotei reduse la taxa pe valoare adăugată de 9%, în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcţie similară. Astfel, de la momentul publicării OUG in Monitorul Oficial, pachetele de cazare formate din Cazare+Mic Dejun, Cazare+Demipensiune, Cazare+Pensiune Completa, Cazare+All Inclusive vor beneficia de TVA diminuat la 9%.

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) susține această măsură fiscală de mai bine de 15 ani, facând multiple demersuri pentru implementarea acesteia.  FPTR salută decizia luată de Guvern și apreciază că într-un final demersurile FPTR, de reducere a TVA în turism, au primit răspuns favorabil.

Prin răspunsul său favorabil la demersurile FPTR, Guvernul a demonstrat că turismul face un pas spre normalitatea europeană, iar Guvernul devine cu adevărat partEner de dialog al patronilor din turism. În acelaşi timp, prin măsura luată prin OUG, Guvernul dă şansa turismului românesc să devină competitiv pe plan internaţional.

FPTR este convins că prin acest pas, Guvernul se angajează pe drumul prioritizării turismului drept axă prioritar-strategică a economiei naţionale şi că va răspunde în acelaşi fel celorlalte solicitări ale FPTR, în special prin promovarea cât mai rapidă a normelor de aplicare privind legea voucherelor de vacanţă.

FEDERAȚIA PATRONATELOR DIN TURISMUL ROMÂNESC
Mohammad MURAD, Președinte

InfoTravelRomania.ro

Cine suntem si ce facem? Suntem un portal de turism ce prezinta piata turistica din Romania. Facem promovare online pentru orice companie din turism. Lansat in 18 iunie 2002, ajunge intr-un an in primile 5 portaluri de turism din Romania. Reusim sa ne pastram in top 15 de 15 ani de zile. Avem o medie de 2.500 de vizitatori unici/zi (aprilie - august ajunge chiar la 4.000 de vizitatori unici/zi). Din martie 2011 avem si acest blog care a depasit deja 2.500 de articole scrise.

You may also like...

litoral 2015 Grecia, litoral 2015 Romania, litoral 2015 Bulgaria