Festivalul Dulcetii 24-25 august 2013, Satul Schiulești, Comuna Izvoarele, jud. Prahova

  • festivalul-dulcetii
  • dulceata
 
= 1956

ASOCIAȚIA CELE MAI FRUMOASE SATE DIN ROMÂNIA
PRIMARIA SI CONSILIUL LOCAL RĂȘINARI, JUD SIBIU
MINISTERUL ECONOMIEI – MINISTRUL DELEGAT PENTRU IMM-uri, AFACERI ȘI TURISM
AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU TURISM

au deosebita onoare de a vă invita să participați la
FESTIVALUL DULCETII
24-25 august 2013, Satul Schiulești, Comuna Izvoarele, jud. Prahova

Despre dulceață – la început considerat un tratament (vestitul Nostradamus scrie primul tratat despre dulceață ca tratament), dulceața este adusă în Europa din țările arabe. Odată cu epoca medievală felurite arome ale dulcețurilor devin apanajul gastronomic al bancheturilor regești. Mult timp dulceața a fost considerată un produs de lux, numai descoperirea fabricării zahărului din sfecla de zahăr a condus la producția în masă a dulceții, ca mod de conservare a fructelor.
festivalul-dulcetii

Festivalul Dulceții – este un eveniment național unde România își etalează bogăția gastronomică, turistică și etnografică, fiind organizat în comuna Izvoarele, judeţul Prahova, în perioada 24-25 august 2013, orele 10.00-18.00. Aici aşteptăm producătorii și gospodinile din România să-şi prezinte hărnicia şi priceperea în dulceţuri, compoturi şi sucuri naturale.
Sperând că veți onora invitația noastră de a descoperi cea mai variată gamă de dulceațuri românești, de a savura dulceața din fructe de soc (rețetă specifică județului Prahova) vă transmitem cele mai sincere salutări.

Vă așteptăm cu drag,
Gospodinele de la Izvoarele, jud. Prahova

Mai multe informatii
Marghiol Nicolae
marghiol.nicolae@gmail.com
0749 22 30 53
dulceata
Despre Festivalul Dulceții (compotului și sucului) – este un eveniment inițiat de Asociația Cele mai frumoase sate din România in 2011. Primele doua ediții s-au realizat in comuna Brebu. Din 2013 Festivalul se organizeaza in Comuna Izvoarele, satul Schiulești, Parcul din localitate, judetul Prahova.

InfoTravelRomania.ro

Cine suntem si ce facem? Suntem un portal de turism ce prezinta piata turistica din Romania. Facem promovare online pentru orice companie din turism. Lansat in 18 iunie 2002, ajunge intr-un an in primile 5 portaluri de turism din Romania. Reusim sa ne pastram in top 15 de 15 ani de zile. Avem o medie de 2.500 de vizitatori unici/zi (aprilie - august ajunge chiar la 4.000 de vizitatori unici/zi). Din martie 2011 avem si acest blog care a depasit deja 2.500 de articole scrise.

You may also like...

litoral 2015 Grecia, litoral 2015 Romania, litoral 2015 Bulgaria