Podul de piatra de la Byala

  • pod-piatra-byala-11
  • pod-piatra-byala-9
 
= 2420

Podul Belenski a fost construit intre anii 1865 si 1867, de catre inginerul bulgar Kolyu Ficeto, avand o lungime de 276 metri. Stilul renascentist l-a facut celebru de-a lungul timpului, fiind singurul astfel de pod de pe teritoriul Bulgariei. Podul cu arcade de piatra de la Byala a fost decorat cu basoreliefuri cu animale, fiind adeseori asemanat cu Podul din Cordoba ori cu Ponte Vecchio din Florenta, inima renasterii italiene.

Imediat dupa pod, tot mergand spre Plevna, pe partea dreapta se poate vedea padurea de pe dealuri, defrisata in forma numarului 1300. Acest decor silvic s-a nascut in anul 1932, atunci cand Bulgaria a sarbatorit 1300 de ani de la fondarea Bulgariei Mari, din anul 632.

Byala este un oras linistit, pitoresc, cu o populatie de doar 10.000 locuitori.

Alexandra Lazarescu

Editor blog InfoTravelRomania “Lumea este o carte si cine nu calatoreste citeste numai o pagina”, spunea Sfantul Augustin. Eu spun despre calatorii ca imi sunt cele mai bune prietene, asa ca am inceput sa scriu impresii din fiecare loc unde am avut norocul sa ajung. Vacantele le-am considerat intotdeauna oportunitati si m-am bucurat de fiecare loc vizitat, astfel mi-am putut forma o parere despre cum traiesc, cum gandesc si cum sunt zi de zi diverse popoare. Cea mai buna investitie in tine, ca om, pentru a te forma si pentru a intelege este, fara indoiala, CALATORIA. Apoi, am considerat absolut minunata pasiunea mea de a impartasi si altora ceea ce am strans, ca informatii, amintiri si experiente si am devenit ghid de turism. Va invit sa savurati deliciul scrierilor mele, simtindu-va ca intr-o calatorie reala citindu-mi articolele.

You may also like...

litoral 2015 Grecia, litoral 2015 Romania, litoral 2015 Bulgaria