Trofeul someleriei 2012

 
= 666

Profesia de somelier e din ce în ce mai râvnită. Câştigi destul de bine ca să deguşti sute de feluri de vin. Nu se învaţă uşor, dar e o muncă plăcută. Un bun somelier degustă sute de litri până ajunge să-şi antreneze simţurile. Sâmbătă 25 februarie 2012, un juriu exigent l-a ales pe cel mai bun din România.

Trofeul Someleriei a ajuns la cea de-a şasea ediţie. Juriul a punctat priceperea şi a iertat stângăciile de moment. Pentru fiecare dintre concurenţi, antrenarea presupune ani buni. Şi multe sticle deschise şi testate. Deşi au venit pregătiţi, unele probe le-au ridicat mici probleme. La prima probă, participanţii au avut de corectat un meniu. În cea de-a doua probă, fiecare dintre ei a servit şi decantat un vin roşu pentru câte un cuplu aşezat la masă.

Faţă de semifinala desfăşurată cu o zi înainte la Azuga, organizatorii au crescut dificultatea probelor.

În România, meseria de sommelier este practicată de numai nouă ani, dar  avem deja câteva sute de somelieri cu diplomă. Cei mai buni câştigă chiar şi 2000 de euro pe lună.

Sursa stire si film: TRAVEL MIX – TV TURISM

InfoTravelRomania.ro

Cine suntem si ce facem? Suntem un portal de turism ce prezinta piata turistica din Romania. Facem promovare online pentru orice companie din turism. Lansat in 18 iunie 2002, ajunge intr-un an in primile 5 portaluri de turism din Romania. Reusim sa ne pastram in top 15 de 15 ani de zile. Avem o medie de 2.500 de vizitatori unici/zi (aprilie - august ajunge chiar la 4.000 de vizitatori unici/zi). Din martie 2011 avem si acest blog care a depasit deja 2.500 de articole scrise.

You may also like...

litoral 2015 Grecia, litoral 2015 Romania, litoral 2015 Bulgaria