Turism balnear si de agrement la Mangalia – Venus – Saturn

 
= 713

Elena Udrea, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, a participat astăzi, 14 iulie 2011, la inaugurarea obiectivelor realizate prin proiectul Turism Balnear şi de Agrement – Mangalia, finanţat prin programul Phare 2006 Coeziune Economică şi Socială – Proiecte Mari de Infrastructură Regională.

Valoarea totală a proiectului de infrastructură regională este de 4.445.749,00 Euro  fără TVA, din care 3.734.429,16 Euro finanţare nerambursabilă (fonduri Phare şi buget naţional), diferenţa fiind contribuţia beneficiarului local, Consiliul Local Mangalia.

În cadrul proiectului a fost amenajat şi ecologizat drumul de legătură (Str. Lavrion) dintre staţiunile Saturn şi Venus, au fost amenajate cinci bazine de ape mezotermale sulfuroase şi  parcul de distracţii cu o suprafaţă de 1,3 ha. Amenajarea acestor bazine este un prim pas spre valorificarea potenţialului balnear al zonei care să impună, în perioada următoare, Saturn şi Venus ca staţiuni balneare reprezentative, de interes naţional şi internaţional.

Totodată, au fost făcute investiţii pentru îmbunătăţirea sistemului de reţele edilitare (alimentare cu energie electrică, alimentare apă şi canalizare, staţie de pompare ape pluviale, sistem de iluminat public şi ambiental).

Sursa: MDRT

No related content found.

InfoTravelRomania.ro

Cine suntem si ce facem? Suntem un portal de turism ce prezinta piata turistica din Romania. Facem promovare online pentru orice companie din turism. Lansat in 18 iunie 2002, ajunge intr-un an in primile 5 portaluri de turism din Romania. Reusim sa ne pastram in top 15 de 15 ani de zile. Avem o medie de 2.500 de vizitatori unici/zi (aprilie - august ajunge chiar la 4.000 de vizitatori unici/zi). Din martie 2011 avem si acest blog care a depasit deja 2.500 de articole scrise.

You may also like...

litoral 2015 Grecia, litoral 2015 Romania, litoral 2015 Bulgaria